afvallensamen met je coach

Lees meer

Bel of mail voor een afspraak: 0413 288 615

Definitief ontharen

Waarom definitief ontharen?
Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, plukken of behandeling met hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met de moderne laser technologie is het nu mogelijk om haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.

Wat kunt u met behulp van laserlicht bereiken?
Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 90% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn.

Welke lichaamsdelen kunnen we behandelen?
Vrijwel alle lichaamsdelen zoals het gezicht, de benen, armen en rug kunnen met laserlicht worden behandeld.

De linker foto is voor de behandeling en rechter foto erna

Doet het pijn?
In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel geconstateerd. Na afloop van de behandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, die snel weer verdwijnt.

 

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met laserlicht worden behandeld. De normale tijdsduur van een laserbehandeling is drie tot zeven behandelingssessies me t tussenpauzes van vier tot acht weken. Sommige personen zijn in verband met hun haartype of haarkleur minder geschikt voor een laser-ontharingskuur. Mensen met een lichte

huidskleur en donker haar zijn het meest geschikt voor deze behandeling. Bij mensen met wit en lichtblond haar boeken we de minst succesvolle resultaten. 

Wat te doen voor en na de behandeling?
Vanaf vier weken voor het begin van de laserbehandeling zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden, Verder is het niet aan te bevelen om vanaf vier weken voor de behandeling in de zon te gaan liggen. Laserstralen worden door zongebruinde huid aangetrokken en kunnen dan niet effectief hun werk doen. Verder adviseren wij na de behandeling gedurende 6 weken niet te zonnebaden.

Verschillende mogelijkheden voor ontharen
Er zijn diverse mogelijkheden om overbeharing te verwijderen. De meest bekende zijn harsen, epileren, scheren, knippen en elektrisch epileren, maar met de huidige technologie is definitieve haarverwijdering mogelijk door middel van licht(IPL)- of lasertherapie. Laser Medikos heeft zeer duidelijk gekozen voor de bekende diode-laser techniek ten opzichte van IPL(licht). De diode-laser techniek heeft tot op heden aantoonbare voordelen ten opzichte van IPL-behandelingen.

De voordelen op een rijtje:

  • De diode-laser heeft een golflengte van 810 Nm
  • Gekoelde scanner, waardoor minder kans op beschadiging van de huid en een aangenamer gevoel   tijdens de behandeling
  • Geen fel flitslicht tijdens de behandeling aan de ogen
  • Het lange termijn van diode-lasers effect is al meer dan 30 jaar bekend (IPL-systemen zijn pas op de markt sinds de jaren ‘90)

Laser mag enkel gebruikt worden door artsen en huidtherapeuten, die hiervoor langjarige opleidingen hebben gevolgd. IPL  mag door iedereen worden gebruikt. IPL werkt met lampen die per behandeling in kwaliteit afnemen (zoals bij een zonnebank). De kwaliteit per behandeling is dus niet constant. Bij de diode-laser blijft de energie wel constant en dus ook de behandelkwaliteit, wat merkbaar is in het eindresultaat. 

Voor meer informatie neem contact met ons op. Klik hier voor onze tarieven voor huidtherapie.

Volg ik! skin and more op Facebook Facebook